Visitor


Contact Me


Email : be_baby_face@yahoo.com

Followers

Friday, November 25, 2011

RC Drift depan rumah

Minat untuk menceburi sukan drift tu ada. Tapi untuk aktiviti sendiri je la. Takde la sampai nak join team yang  memang layan drift ni. Bukan pandai pun nak drift. Setakat nak try tu boleh la sambil hilangkan boring. Hehehe...

Ada jugak rasa nak ajak kawan-kawan tapi mungkin saya je yang gila kot. Siapa la yang tak sayangkan kereta sendiri kan. Jadi, sampai sekarang la layan sendiri-sendiri. Tapi sejak akhir-akhir ni, timbul pulak idea nak main permainan RC (kawalan jauh) ni. Beli la helikopter dan kereta RC. Dah berbulan gak la beli. Pun layan sorang-sorang gak. Main dengan anak bini je. Hehehe...

Disebabkan main sorang-sorang je, maka tempat bermain adalah depan rumah je la. Kerap main kereta RC berbanding helikopter RC. Macam tak berapa sesuai lak nak main helikopter RC depan rumah. Biasa orang main di kawasan lapang. Main kereta RC pun samada main di tempat parking kereta depan rumah atau di jalan depan rumah.

Hari mula-mula touring mode. Tapi lama-lama macam boring la pulak. Kalau main di trek mungkin syok la jugak. Nak main drag pun lama-lama bosan jugak. Disebabkan makin boring, maka terdrift la pulak kereta RC ni. Macam syok pulak. Cuma yang tak syoknya sebab setting kereta RC ni adalah untuk touring. Maka satu usaha research pun dimulakan untuk mengubah setting kereta RC ni kepada setting untuk drift.

Kebetulan raya haji hari tu balik kampung di semenanjung, maka sempat la ke kedai RC untuk membeli spare part yang berkenaan untuk modify kereta RC supaya lebih syok nak layan drift. Balik je dari kampung, dengan tanpa membuang masa, terus je modify kereta RC. Dan akhirnya berjaya....... Baru syok layan.....

Kalau setting dah ngam, tak susah nak drift. Cuma tinggal nak kawal drift supaya jadi lebih terkawal. Baru la best. Yang tu kene praktis la. Macam biasa, layan depan rumah je la, samada di permukaan simen licin atau di jalan tar. Layan.....



Layan drift kereta RC di jalan tar depan rumah


Layan je la video ni ye... Sendiri kawal kereta RC, sendiri set kamera, sendiri juga yang edit video ni.



3 comments

Anonymous

bro..boleh kongsi x cmna nak setting kreta RC utk drift ??

mamat July 1, 2012 at 6:42 AM

boleh... nanti saya akan tulis entri untuk setup RC drift

Anonymous

ok bro..saya tunggu,,,:)